Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

FREE ANIMATIONS TOOLS

 Όπως και σε άλλους τομείς της εκπαίδευσης, οι μαθησιακές τεχνολογίες κερδίζουν έδαφος και στη CLIL: η ενσωμάτωση εργαλείων Web, εφαρμογών, πολυμέσων, μέσων κοινωνικής δικτύωσης και κοινωνικών δικτύων και άλλων ψηφιακών λειτουργιών μπορεί να ενισχύσει τα κίνητρα των μαθητών αλλά και να συνεισφέρει σε καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα τόσο σε επίπεδο γλώσσας όσο και περιεχομένου.  
Τα βίντεο ειδικότερα, μπορούν να αποτελέσουν ένα χρήσιμο μέσο για τη CLIL, για παράδειγμα σε ένα αντίστροφο περιβάλλον CLIL. Στους μαθητές αρέσει να φτιάχνουν τα δικά τους βίντεο και να τα μοιράζονται μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία μπορεί να αποτελούν προστιθέμενη αξία για ένα μάθημα, δημιουργώντας πρακτικές, ουσιαστικές και ενδιαφέρουσες εργασίες. Τα βίντεο που δημιουργούν εκπαιδευτικοί μπορούν επίσης να τους βοηθήσουν πολύ αποτελεσματικά να στοχαστούν αναφορικά με τις διδακτικές τους στρατηγικές και να επανορθώσουν τυχόν αδυναμίες που επισημαίνονται στα μαθήματα

Υπάρχουν πολλά διαδικτυακά εργαλεία για τα μαθήματα CLIL: αποθετήρια (π.χ. Khan Academy, TED Talks, Tes)˙ βάσεις δεδομένων μαθημάτων CLIL (π.χ. CLILstore, TigTag CLIL)˙ εργαλεία Web για εννοιολογική χαρτογράφηση (π.χ. Instagrok, Snappy Words)˙ εργαλεία σχεδιασμού (π.χ. Learning Designer)˙ και εργαλεία αξιολόγησης (π.χ. Rubistar).

 (πηγή schooleducationgateway)


Η λίστα που ακολουθεί είναι προϊόν συλλογής διαδικτυακών 50 εφαρμογών ανοιχτής πρόσβασης, που μπορούν να αξιοποιηθούν στην προετοιμασία μαθημάτων, παρουσιάσεων με τη μέθοδο clil και γενικά στην ψηφιακή τάξη, ανάλογα με τις ανάγκες των εκπ/κών.  


FREE ANIMATIONS TOOLS